– Jeg har lyst til å ta fagbrev som kokk. Derfor er det flott å kunne arbeide her på cafén, forteller Ida-Christine Svendsen.
Hun har arbeidet her i et par måneder, og stortrives på Café Gjestgiveri på Tofte. I morgen skal hun åpne og lukke cafén for første gang – det blir spennende. Men hun fikser det.
– Jeg lærer å lage enkle matretter her. Og så får du møte mange trivelige kunder som er innom hver eneste dag.
Hun liker å lage mat hjemme også, og da kan hun å eksperimentere mer enn mens hun er på jobb. Ta litt sjanser og kikke i kokebøker for å finne ut av ting.
Hun arbeider på Gjestgiveriet på Tofte to dager i uken, og tre dager er hun i kaféen på Jobbhuset.
– Det er god trening på å gjøre ting riktig, og jeg får lære mye hver eneste dag. Det liker jeg.
Hun synes Jobbhuset gjør en veldig viktig jobb i samfunnet vårt.
– De lar mange få sjansen til å komme i gang, og prøve seg i jobb. For meg har det vært viktig – for jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag, hvis det ikke var for Jobbhuset, sier Ida-Christine.